Աշխարհ

22.09.2020 20:20


Նշվել են նախաճաշի ամենավտանգավոր մթերքները

Նշվել են նախաճաշի ամենավտանգավոր մթերքները

Բժիշկ-սննդագետ Իննա Կոնոնենկոն «Հինգերորդ ալիքին» տված հարցազրույցում նշել Է այն մթերքները, որոնց օգտագործումը նախաճաշին կարող Է վնասել առողջությանը և հանգեցնել ճարպակալման, տեղեկացնում Է «Արմենպրես»-ը:

Առաջին հերթին մասնագետը հանձնարարել Է առավոտվա օրաբաժնից բացառել արագ եփվող շիլաները, քանի որ դրանք կտրուկ բարձրացնում են շաքարի մակարդակն արյան մեջ և առաջ բերում ինսուլինի արտանետում:

«Իսկ արդյունքում ստացվում Է, որ ո՛չ ստամոքսում կա այդ շիլան, ո՛չ արյան մեջ՝ գլյուկոզա, և մարդը կրկին ուտել Է ցանկանում»,-բացատրել Է նա:

«Վտանգավոր նախաճաշերի» ցուցակում նաև հայտնվել են մյուսլիները և փաթիլները՝ կաթի կամ հյութի մեջ լցրած, բուտերբրոդները և ջեմերով տոստերը: Բացի այդ, Կոնոնենկոն ցրել Է թարմ քամած հյութերի և սմուզիների օգտակարության մասին առասպելը: Դրա հետ մեկտեղ ֆրուկտոզայի քանակությունը կախված Է մրգի տեսակից: «Մի կողմից՝ գլյուկոզան Է, իսկ մյուս կողմից՝ ֆրուկտոզան:

Ամբողջ ֆրուկտոզան արագորեն հայտնվում Է լյարդի մեջ, որտեղ վերածվում Է լյարդի ճարպի: Այստեղից Էլ ստացվում Է, որ մենք քաշ ենք հավաքում»,-եզրափակել Է նա, հաղորդել Է ՌԻԱ Նովոստին:

Այս խորագրի վերջին նյութերը