Աշխարհ

15.09.2016 17:50


Ինչ տեսք ունի մեկ բաժակ թեյն աշխարհի տարբեր երկրներում (ֆոտոշարք)

Ինչ տեսք ունի մեկ բաժակ թեյն աշխարհի տարբեր երկրներում (ֆոտոշարք)

Թեյ սիրում է ամբողջ աշխարհը, սակայն այն ճիշտ պատրաստելու, մատուցելու և անգամ խմելու մասին պատկերացումները միանգամայն տարբեր են։

«AdMe.ru»–ն առաջարկում է մեկ բաժակ բուրավետ թեյ եփել և խմել այն ողջ աշխարհի հետ։

7or.am

Ճապոնիա. «մատչան» պատրաստված է բարձրորակ կանաչ թեյի տերևներից

Հնդկաստան. դարջիլինգն աճում է Հիմալայներում՝ երկրի լեռնային շրջաններում

Մեծ Բրիտանիա. բրիտանացիները սիրում են կաթ ավելացնել թեյի մեջ

Թուրքիա. մատուցվում է փոքր ապակե բաժակով՝ մի կտոր շաքարի հետ

Տիբեթ. կաթով, տիբեթյան ցլի յուղով ու աղով թեյ

Մարոկկո. այստեղ շատ են սիրում կանաչ թեյ՝ անանուխով

Հոնկոնգ. թեյի մեջ խտացրած կաթ են ավելացնում և մատուցում սառույցով

Թայվան. մանիոկա արևադարձային բույսի գնդիկներով

ԱՄՆ. այստեղ թեյը սիրում են շաքարով ու լիմոնով, երբեմն սոդա են ավելացնում

Ռուսաստան. սև թունդ թեյ

Պակիստան. «մասալան» պատրաստվում է համեմունքներով ու սերուցքային կարագով

Թայլանդ. պատրաստվում է տեղի տարբեր բույսերով, կաթով ու մատուցվում սառույցով

Չինաստան. «պուերը» մատուցվում է պինդ խորանարդիկներով կամ գնդիկներով

Եգիպտոս. այստեղ սիրում են սև անհամ թեյ

Մոնղոլիա. պատրաստվում է մետաղական կաթսայում՝ կաթով ու աղով

Արգենտինա. մատեն հարուստ է վիտամիններով ու հակաօքսիդանտներով

Հարավային Աֆրիկա. ռոյբուշ. մուգ կարմիր, քաղցրահամ թեյ

Մավրիտանիա. խմում եմ 3 բաժակից՝ անհամից մինչև քաղցր

Մալազիա. կաթով, քաղցրահամ սև թեյ՝ փրփուրով. մատուցվում է սառը՝ որպես աղանդեր

Քուվեյթ. տերևներից պատրաստված թեյ՝ հիլով և քրքումով

Քաթար. այս երկրում թեյը 2 անգամ եռացնում են կաթով ու եղեգնաշաքարով

Այս խորագրի վերջին նյութերը