Լրահոս

02.01.2011 19:05


Առողջապահության նախարարությունը զգուշացնում է

Ամանորին սննդային թունավորումներից զերծ մնալու համար ՀՀ առողջապահության նախարարությունն առաջարկում է'

  • սննդամթերք գնելիս հատուկ ուշադրություն դարձնել պահպանման պայմաններին և ժամկետներին
  • աղցանները մայոնեզով և թթվասերով համեմել միայն մատուցելուց առաջ
  • զերծ մնալ տնային պայմաններում պատրաստված պահածոներից, իսկ օգտագործելու դեպքում նախապես դրանք եռացնել 20-25 րոպե
  • սննդում օգտագործվող մթերքը լավ լվանալ խմելու ջրով, ճաշատեսակների եփման ժամանակ պահպանել անհրաժեշտ ջերմային ռեժիմը, բացառել կիսապատրաստվածքների, հում և պատրաստի սննդամթերքի համատեղ պահպանումը սառնարանում
  • համային հատկությունների և արտաքին տեսքի /կողմնակի հոտ, համ, բորբոս, գույնի փոփոխություն և այլն/ փոփոխության դեպքում սննդամթերքը չօգտագործել
  • սնունդ պատրաստելուց և ընդունելուց առաջ ձեռքերը լվանալ օճառով' օգտագործելով միայն խմելու ջուր:

Այս խորագրի վերջին նյութերը